Veel andere namen voor hypnose

Veel andere namen voor hypnose

Afvallen Met Hypnose En De Hypnotische Maagband Doe Je Bij HypNObese. DÉ Hypnose Specialist Van Nederland en België. Snel En Veilig Naar Een Gezonde En Blijvende Gewichtsreductie.

Afvallen Kan Snel, Veilig En Voordelig Met HypNObese. DÉ Hypnose Specialist Van Nederland en België. Snel Afvallen Kan Écht! Ja, dat geldt ÓÓk voor JOU!

Er bestaan veel (andere) namen voor hypnose, zonder dat de meeste mensen weten of herkennen dat het zich eigenlijk om dezelfde geestes- c.q. bewustzijnstoestand handelt. Hypnose is een trance die van heel licht tot heel diep (somnambulisme) kan voorkomen, zowel onbewust als bewust opgeroepen. 

Sinds wanneer worden er anderen namen voor hypnose gebruikt?

Trance was al bekend in de oudheid onder alle volkeren en culturen. Meestal waren het priesters, monniken, orakels, medicijnmannen, etc. die er gebruik van maakten (en nog gebruik van maken). Deze veel voorkomende staat van bewustzijn wordt nog niet zo heel lang “hypnose” genoemd. James Braid, een 19e eeuwse Engels arts, bedacht de naam “hypnosis” (afgeleid van het Griekse woord voor slaap “hypnos”). Maar naast de banaming “hypnose” wordt de geestestoestand trance ook met veel andere benamingen aangeduid.

Ondanks de vele namen voor hypnose: hypnose blijft hypnose.

Echter ongeacht de andere namen voor hypnose: een trance is en blijft een trance. De geestestoestand trance die ik hypnose noem, kom je ook onder veel andere namen tegen, o.a.: (geleide) meditatie, visualisatie, (progressieve) relaxatie, (creatief) dagdromen, auditing, rebirthing, regressie(therape), past life therapie, NLP, etc. etc. Hoe exotischer de benaming hoe beter. Want dat prikkelt de nieuwsgierigheid van de potentiële doelgroep en doet de verkoopcijfers explosief stijgen.

HypNObese heeft geen exotische namen voor hypnose.

HypNObese heeft niet de doelstelling zoveel mogelijk te verkopen en/of winst te maken en kan daardoor ook heel eerlijk de dingen bij de juiste naam noemen. Mensen die wonderen verwachten en opzoek zijn naar iets of iemand die hun proble(e)m(en) geruisloos oplost zonder dat zij er iets voor hoeven doen of van merken c.q. een tovenaar die hun problemen spoorslags oplost d.m.v. het knippen met duim en middelvinger (dat doen veel hypnotiseurs immers) moet ik helaas teleurstellen. Ik kan en wil alleen mensen helpen die al (bijna) alles hebben geprobeerd en beseffen dat zonder het nodige commitment van henzelf al die mooie praatjes en beloftes niets voorstellen. Ik heb jouw hulp nodig bij het jou helpen, om je te kunnen helpen.

Andere namen voor hypnose maken het “nieuw” en dus duurder.

Ik poneer hier de stelling dat elke hierboven anders genoemde vorm van trance een vorm van “normale” hypnose is zonder dat de desbetreffende therapeuten, lesgevers, gebruikmakers, etc. het hypnose willen of durven te noemen. Iets “geheel nieuws” of “geheel anders” verkoopt nu eenmaal beter dan iets wat al heel lang bekend en beproefd is. Maar als jij vindt dat er wel verschillen zijn of zelfs dat het helemaal niet hetzelfde is, is dat natuurlijk je goed recht. Ik weet dat ik hier een hoop mensen die met “exotische” cursussen, behandelingen, therapieën, boeken schrijven, lezingen houden, etc. c.q. de hele grote groep “deskundigen” die er dagelijks hun dik belegde boterham mee verdienen op hun lange teentjes trap, maar dat is hun probleem.

Ik erken veel andere namen voor hypnose niet als naam voor iets anders.

Ik weet ook dat een aantal mensen mij beledigd en/of kwaad zal gaan mailen en tegen hen ik zeg reeds nu voor alsdan: doe je best, maar verwacht geen reactie. Deze materie is nu eenmaal geen exacte wetenschap en derhalve leiden verschillende standpunten nagenoeg altijd tot tot oeverloze welles nietes discussies. En daar heb ik geen tijd voor. Die besteed ik liever aan het helpen en coachen van mensen met overgewicht die mijn hulp hebben ingeroepen en deze echt nodig hebben.

Bedenkers van andere namen voor hypnose.

Net als bij de vele elkaar opvolgende “nieuwe” diëten, zijn er ook bij hypnose telkens “ontdekkers die het licht hebben gezien”. Die zichzelf tot dieet, afslank, afval, live coach, etc. goeroe uitroepen. Of door een slim geregiseerde media hype tot een dergelijke goeroe naar keuze worden verheven. Zij zijn dan de ontdekker (of eerlijker gezegd bedenker) van de nieuwste baanbrekende methode om moeiteloos je doelstellingen, streefgewicht, etc. te breiken. Niets wat er tot dan wetenschappelijk was ontdekt en werd gebruikt kan tippen aan hetgeen die “goeroe” heeft ontdekt (en natuurlijk voor duur geld te koop aanbiedt). 

Veel mensen geloven in de andere namen voor hypnose.

Heel jammer voor de grote groep mensen die hier vurig op zaten te wachten: er is helaas maar heel weinig nieuws onder de zon dat nog niet eerder bekend was en reeds gebruikt werd. Het is bijna altijd meer van hetzelfde (oude), maar dan in een nieuw (commercieel uitgedokterd) jasje om de mensen opnieuw aan het kopen te krijgen (en natuurlijk hun zuurverdiende eurotjes uit hun zak te kloppen). En het gekke is dat hoewel iedereen weet dat het niet kan wat er wordt beweerd, iedereen er toch weer (hoopvol) intrapt en het geld vrijwillig het raam uitgooit (waar de goeroe c.q. bedenker het dankbaar opvangt).

Helaas trappen grote groepen wanhopige mensen in de praatjes die de bedenkers van andere namen voor hypnose verkondigen.

Maar we willen het allemaal zó graag dat het wél waar is, dat we ons verstand volledig op nul zetten en negeren wat ons logisch verstand ons zegt. En wat we eigenlijk diep van binnen best wel weten, maar niet waar willen hebben. Trouwens, daarnaast klinkt het trouwens ook wel best leuk op feestjes en verjaardagen: ben jij ook al begonnen met …? Ik wel hoor, want op Facebook … En … En… We willen tenslotte er wel bij blijven horen en laten zien dat we van de laatste trends en nieuwtjes op de hoogte zijn en eraan meedoen. Stel je voor…
 

Wil JIJ Afvallen?

30-Dagen-Niet-Goed-100%-Geld-Terug-Garantie!

Deel dit met jouw vrienden, familie, kennissen, netwerk en iedereen waarvan jij denkt dat die er iets aan kunnen hebben. Of gewoon omdat je vindt dat hypnose een middel is om te bereiken wat we willen in ons leven c.q. het leven te kunnen leiden dat ons gelukkig maakt en waar we naar op zoek zijn.

Veel gestelde vragen over “AFVALLEN MET HYPNOSE” vind je: HIER

Veel gestelde vragen over de “HYPNOTISCHE VIRTUELE MAAGBAND” vind je: HIER

Voor vragen en opmerkingen: KLIK HIER

Protected by COPYSCAPE do not copy

Top