Raak je onder hypnose de controle kwijt (aan de hypnotiseur)?

Raak je onder hypnose de controle kwijt (aan de hypnotiseur)?

Past Life Therapie i.c.m. Afvallen Met Hypnose En De Hypnotische Maagband Doe Je Bij HypNObese. DÉ Hypnose Specialist Van Nederland en België. Snel En Veilig Naar Een Gezonde En Blijvende Gewichtsreductie.

Afvallen Kan Snel, Veilig En Voordelig Met HypNObese.
DÉ Hypnose Specialist Van Nederland en België.
Snel Afvallen Kan Écht! Ja, dat geldt ÓÓk voor JOU!

Ons wordt wel eens gevraagd: “Raak je onder hypnose de controle kwijt (aan de hypnotiseur)?”

Vandaag de dag wordt deze vraag nog steeds gesteld en bediscussieerd, maar denk nu eens goed na over het volgende … Als dit waar zou zijn, dan zouden alle hypnotherapeuten 100% succes hebben na slechte één hypnose sessie, ongeacht met welk soort en welke grootte het probleem heeft waarmee de cliënt komt, ongeacht diens persoonlijkheid, ongeacht diens karakter, ongeacht diens opleidingsniveau, ongeacht diens IQ, ongeacht hoe groot het lijden is, ongeacht diens wil om te slagen, etc. Hoewel miljoenen mensen door toepassing van hypnose ex-roker zijn geworden, zijn er ook heel veel die nog steeds roken nadat ze met succes diverse malen gehypnotiseerd zijn geweest.

Korte waargebeurde anekdote: man vraagt om met hypnose van het roken te worden afgeholpen. Hypnotiseur maakt dat elke sigaret en de sigarettenrook na de hypnose sessie afschuwelijk vies smaakt. Na dit geproefd te hebben stopt de man onmiddellijk na de hypnose sessie en zegt heel blij te zijn dat hij nu nooit meer hoeft te roken. Enkele maanden later toevallige ontmoeting tussen die hypnotherapeut en deze man die op dat moment een sigaret rookt. Hypnotherapeut vraagt: hypnose niet geholpen, smaken de sigaretten niet vies?” Antwoord: “jawel heel vies, maar ik rook liever vieze sigaretten dan dat ik niet rook”. Conclusie: deze man vroeg om hulp en zei te willen stoppen, maar feitelijk heeft hij nooit willen stoppen. Dikwijls zijn dat mensen die door het sociale omveld worden “gedwongen” hypnose te proberen, of mensen die het als alibi willen kunnen gebruiken. Zo van: ïk heb echt alles al geprobeerd, zelfs hypnose, maar ik ben zo verslaafd dat niets me kan helpen ervan af te komen, zelfs die hypnotiseur niet. Dat staat beter (en tegelijk zieliger) dan dat je moet zeggen: “ik vind het gewoon heel erg lekker. Zelfs zo lekker dat ik helemaal geen zin heb om te stoppen”.

Hetzelfde geldt ook voor personen die willen afvallen met behulp van hypnose of andere ongewenste gewoontes willen overwinnen en afleren. Net zo min als dat je de controle over je geest afgeeft of kwijtraakt als je volledig opgaat in c.q. in (natuurlijke hypnotische) trance raakt bij het lezen van een spannend boek, net zo min geef je  die controle af of raak je die kwijt als je in hypnose gaat bij een hypnotherapeut. Jij bepaalt tijdens dat lezen wanneer die trance stopt en je weer helemaal “terugkomt” in de je omgevende werkelijkheid. Zo is het dus ook tijdens een hypnose sessie bij een hypnotherapeut. Een boek of film kan je in het verhaal (proberen te) trekken evenals een hypnotherapeut kan proberen je in een hypnotische trance te brengen. Maar jij behoudt altijd de kracht om dat te weerstaan. Al doe je het alleen maar door je gedachte op iets anders te focussen dan wat er op het filmscherm wordt getoond of wat door de hypnotherapeut wordt gezegd. Ook al lijkt het soms, vooral bij toneelhypnose en het voordoen van hypnose “lessen” en “experimenten”, dat sommige mensen (ten minste gedeeltekijk) de macht en controle over hun geest kwijtraken c.q. afgeven, is het woordje “lijkt”hier heel belangrijk. Het LIJKT zo, maar is NIET zo. Elke gehypnotiseerde persoon met een normaal verstand en een normale geestelijke gezondheid, behoudt de macht over zijn/haar geest en handelen. Bovendien is het zo, dat zodra een hypnotische opdracht in conflict komt met je geloofsovertuiging en/of geweten je onmiddellijk uit hypnose komt en de hypnose abrupt wordt afgebroken. Hiermee is dan gelijk het fabeltje uit de wereld geholpen dat je onder hypnose op commando een huurmoord zou kunnen gaan plegen. (Tenzij je een huurmoordenaar bent die geregeld huurmoorden op commando pleegt en dat heel normaal vindt als dagelijkse broodwinning. Want dan komt het heel waarschijnlijk niet in conflict met je geloofsovertuiging en geweten.) Bedenk hierbij: elke vorm van hypnose is altijd een vorm van zelfhypnose, waarbij alleen jij bepaalt hoe diep je in hypnose gaat.

N.B. Bij toneelhypnose spelen ook heel veel andere (psychologische en sociale) factoren een grote rol waarom de gehypnotiseerde het spel braaf en gewillig meespeelt. Als je wilt weten welke klik hier.


Wil JIJ Afvallen?

30-Dagen-Niet-Goed-100%-Geld-Terug-Garantie!

Deel dit met jouw vrienden, familie, kennissen, netwerk en iedereen waarvan jij denkt dat die er iets aan kunnen hebben. Of gewoon omdat je vindt dat hypnose een middel is om te bereiken wat we willen in ons leven c.q. het leven te kunnen leiden dat ons gelukkig maakt en waar we naar op zoek zijn.

Veel gestelde vragen over “AFVALLEN MET HYPNOSE” vind je: HIER

Veel gestelde vragen over de “HYPNOTISCHE VIRTUELE MAAGBAND” vind je: HIER

Voor vragen en opmerkingen: KLIK HIER

Protected by COPYSCAPE do not copy

Top