Echte Maagband, Gastric Bypass & Maagballon

Echte Maagband, Gastric Bypass & Maagballon

echte maagband

Met de hypnotische virtuele maagband van HypNObese krijg jij nagenoeg wel alle  voordelen van een conventionele maagband, zonder de vele nadelen van z’n echte maagband en risico’s van een echte maagbandoperatie.

Maagband

Wat is een echte maagband?

De echte maagband is een siliconen bandje die tot ring met verstelbare binnendiameter c.q. doorlaat kan worden gevormd. Het werkt ongeveer zoals een tiewrap (colsonbandje, kabelbinder, bundelbandje). Andere namen voor een maagband zijn: lapband, gastroplastiek en maagverkleining. De maagbandoperatie is een inkijkoperatie (ook wel laparoscopie of minimaal-invasieve chirurgie genoemd). Meestal worden er ca. vijf incisies gemaakt om een echte maagband te kunnen plaatsen. De echte maagband wordt middels een van die kleine sneetjes in de buikwand ingebracht en dan rond – en kort achter de ingang van – de maag geplaatst. Daardoor wordt de maag in twee delen opgedeeld en tevens kunstmatig verkleind. Omdat (de inhoud van) de maag vóór de ring slechts een klein deel van de hele maag is, is deze veel sneller gevuld dan de hele maag. Daardoor wordt er sneller (dan vroeger met de hele maag) het signaal “VOL” naar de hersenen gestuurd. Met als gevolg dat het hongergevoel eerder stopt en je eerder een voldaan gevoel zult hebben.

Wie komt er in aanmerking voor een echte maagband?

Afvallen Met Hypnose En De Hypnotische Maagband Doe Je Bij HypNObese. DÉ Hypnose Specialist Van Nederland en België. Snel En Veilig Naar Een Gezond En Blijvend Resultaat.

Zowel de echte als virtuele maagband wordt kort achter de maagingang geplaatst, als een soort tiewrap. Zo wordt een “voormaagje” gecreëerd met heel kleine voedsel opnamecapaciteit. Daardoor wordt al na een hele kleine portie eten een vol en verzadigd gevoel ervaren.

De echte maagband wordt uitsluitend geplaatst bij mensen met extreem overgewicht (obesitas). Dat overgewicht kan in sommige gevallen  zelfs levensbedreigend zijn (mobide obesitas). Om bij morbideE obesitas een maagband te kunnen plaatsen dient dikwijls eerst een aanzienlijk aantal kilo’s te worden afgevallen! Omdat anders de risico’s te hoog zijn. En dat afvallen was nu juist iets wat niet lukte en waarvoor de persoon in aanmerking komt voor een maagband! Deze patstelling is vaak een probleem dat men probeert op te lossen met een maagballon. Maar dat is geenszins een garantie op voldoende vermagering om de maagband met verantwoord risico te kunnen plaatsen. Dat de fysieke toestand en het overgewicht geen rol spelen bij de hypnotische maagband “operatie” is een van de grote voordelen van de hypnotische maagband t.o.v. de echte maagband. 

Ook de echte maagband is geen wondermiddel om blijvend af te vallen

De echte maagband is geen wondermiddel dat je in staat stelt je oude eetpatroon en leefwijze ongewijzigd te kunnen voortzetten. Ook met een echte maagband zul je structureel iets moeten veranderen aan je voedingskeuzes, eetgedrag en leefwijze om een een blijvende gewichtsreductie te bewerkstelligen. Mits juist ingestelde doorgang, geeft een echte maagband ongeveer hetzelfde resultaat als een gastric bypass. Maar de optimale instelling is vaak moeilijk te realiseren en zal ook achteraf moeten worden aangepast als de fysieke gezondheid en/of leef- en werkomstandigheden wijzigen. Medisch nazorg en controle is levenslang en controle op en bijregeling van de doorlaatopening blijft nodig.

Echte maagband contra hypnotische maagband

De echte maagband is in vergelijking met de hypnotische maagband in veel gevallen minder goed dan de meeste mensen denken. De schte maagband dient in de meeste gevallen na vijf tot tien jaar te worden verwijderd. Tevens wordt er, in tegenstelling tot de echte naagband, bij de hypnotische maagband ook aan de “psygische voedseldemonen” en leefwijze gewerkt, waardoor een blijvend resultaat mogelijk wordt.

Is de echte maagband een definitieve en levenslange oplossing?

In Europa wordt de echte maagband al ca. tien jaar langer geplaatst dan in Amerika. Daardoor is hier ook veel meer kennis over en ervaring met langjarige ervaring en werking van de echte maagband. Hier in Europa weten we inmiddels dat, naast dat de echte maagband veel schade aanbrengt door kapselvorming, weefselbechadiging en verschuiving, de werking na ca. twee jaar met 25% en na vijf jaar met 50% heeft afgenomen. Daarnaast dient de echte maagband in bijna alle gevallen na maximaal tien jaar te worden verwijderd, sommige door complicaties al veel eerder. De hypnotische maagband daarentegen heeft al die nadelen niet en kan een heel leven blijven zitten alsook levenslang gewichtsreducerend werken. Maar zoals bovenstaand reeds gezegd: ook met een maagband moet je gezonde eet- en leefgewoonten aanleren om blijvend op je streefgewicht te blijven.

Hoe verloopt een echte maagbandoperatie?

Een maagbandoperatie verloopt als volgt:

 • De persoon krijgt lokale of algehele narcose.
 • Er worden een aantal sneetjes (incisie) in de buikwand gemaakt.
 • De maagband wordt via een incisie ingebracht, rond bovendeel maag gelegd, gesloten en de doorlaat (later) aangepast.
 • De sneetjes worden dichtgenaaid met wondlijm of oplosbare hechtingen.
 • Na ca. 1 à 2 weken kan de persoon weer zijn normale leven oppakken.
 • Bij de nacontroles kan de maagband worden bijgesteld.
 • N.B. Indien nodig of gewenst kan de maagband toekomstig verwijderd worden.

Wat is belangrijk om te weten en te doen als je (tóch) een maagband(operatie) wenst?

Bij elke operatie is het belangrijk om zo fit en gezond mogelijk te zijn op het moment dat deze plaatsvindt. Alvorens aan een echte maagband(operatie) te beginnen, is het beter eerst alle andere mogelijkheden om af te vallen te proberen. Enerzijds omdat er toch wel wat risico’s kleven aan elke operatie, maar ook om die risico’s en de kansen op complicaties zo klein mogelijk te maken. Hoe meer overgewicht dat je hebt tijdens een operatie hoe meer kans dat je hebt op complicaties tijdens of na de operatie. Om voor een echte maagbandoperatie in aanmerking te komen, dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Je huisarts en medisch specialist kunnen je adviseren en bepalen of jij geschikt bent voor een maagband en of een maagband een geschikte oplossing is voor jouw overgewicht. Of je voor vergoeding in aanmerking komt kun je navragen bij je ziektekostenverzekering.

Maagverkleining

Een andere mogelijkheid om te vermageren is een bypass operatie (maagverkleining)

Naam: Maagverkleining Dieetsoort: Operatieve ingreep Aantal calorieën per dag: N.v.t. Caloriewaarde:

 • N.v.t. (geen sprake van caloriebeperking)
 • Calorisch stabiel (2000 – 2500 kcal. per dag)
 • Caloriebeperkend (1500 – 2000 kcal. per dag)
 • Caloriearm (1000 – 1500 kcal. per dag)
 • Crashdieet (<1000 kcal. per dag)

Maagverkleining – In het kort

Een maagverkleining wordt toegepast bij mensen met ernstig gezondheidsbedreigend of zelfs levensbedreigend overgewicht (morbide obesitas). De maagverkleining is effectiever, maar ook rigoureuzer en risicovoller, dan de maagband en maagballon. Het onderste deel van de maag wordt namelijk definitief verwijderd, waardoor de maaginhoud kleiner wordt. Doorgaans wordt ook een groot deel van de darm weggenomen, waarna deze opnieuw wordt aangehecht (bypass). Door verkleining van de maaginhoud en het darmoppervlak zal de maag sneller vol zitten, zal men minder snel honger krijgen en zullen minder voedingsstoffen uit de voeding worden opgenomen door het lichaam.

Maagverkleining – Richtlijnen

Een maagverkleining operatie geschiedt als volgt:

 • De patiënt wordt verdoofd (algehele narcose).
 • Er wordt een sneetje (incisie) in de buikwand gemaakt.
 • De verbinding tussen maag en darm wordt doorgehaald.
 • De ondermaag wordt weggehaald (tot 75% van de totale massa).
 • Vaak wordt een deel van de dunne darm weggehaald (tot 75 % van de totale lengte).
 • Vaak wordt de gal weggehaald.
 • De darm wordt teruggezet op de maag.
 • De incisies worden gedicht met (oplosbare) hechtingen of wondlijm.
 • Na enkele weken tot enkele maanden kan de patiënt weer aan het dagelijks leven deelnemen.

Men onderscheidt de volgende methoden m.b.t. maagverkleining:

 • Gastric Bypass (GB)
 • Duedonal switch (DS)
 • Biliopancreatische Bypass (Scopinaro)

Maagverkleining – Tot slot

Wanneer je een operatie ondergaat, is het belangrijk om zo fit en gezond mogelijk te zijn. Het gemiddelde gewichtsverlies door een maagverkleining bedraagt 20 procent over 6 maanden en 30 procent over 1 jaar.

Maagballon

Een andere mogelijkheid om te vermageren is de maagballon

Naam: Maagballon Dieetsoort: Operatieve ingreep Aantal calorieën per dag: N.v.t. Caloriewaarde:

 • N.v.t. (geen sprake van caloriebeperking)
 • Calorisch stabiel (2000 – 2500 kcal. per dag)
 • Caloriebeperkend (1500 – 2000 kcal. per dag)
 • Caloriearm (1000 – 1500 kcal. per dag)
 • Crashdieet (<1000 kcal. per dag)

Maagballon – In het kort

Een maagballon is een zacht, opblaasbaar siliconen balletje dat via de mondholte in de maag wordt gebracht. Met een maagkijker wordt eerst gekeken of de maag in orde is. Vervolgens wordt de ballon via mond en slokdarm naar binnen geleid. Tot slot wordt gekeken of de maagballon in de juiste positie en op de juiste plek ligt. Deze procedure vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Na maximaal 6 maanden wordt de maagballon verwijderd en eventueel vervangen vanwege het oplopende lekkagerisico. De maagballon drijft uiteindelijk in de maag en zorgt voor een vol gevoel; zodoende verdwijnt de eetlust deels en verliest men gewicht. Daarnaast wordt het voedseltransport van de slokdarm naar de maag vertraagd door de maagballon. Hierdoor houd je langduriger een vol gevoel na de maaltijd. Een maagballon wordt gevuld met fysiologisch zout of lucht en een lichaamsvriendelijke kleurstof. Wanneer de maagballon lekt, dan zal de urine verkleuren. In dat geval dient er zo spoedig mogelijk contact op te worden genomen met een arts.

Maagballon – Richtlijnen

De plaatsing van een maagballon gaat als volgt in zijn werk:

 • De patiënt wordt plaatselijk verdoofd (evt. in combinatie met een roesje).
 • Met een maagkijker wordt de conditie van de maag gecontroleerd.
 • De maagballon wordt ingebracht.
 • De maagballon wordt via een slangetje gevuld met een zoutoplossing of lucht en vervolgens afgesloten.
 • Na enkele dagen kan de patiënt weer aan het dagelijks leven deelnemen. De eerste dagen wordt veelal (hevige) misselijkheid ervaren.
 • Binnen 6 maanden wordt de maagballon verwijderd en eventueel vervangen.

Maagballon – Tot slot

Wanneer je een operatie ondergaat, is het belangrijk om zo fit en gezond mogelijk te zijn. Men dient er dus reeds alles aan te hebben gedaan om op  streefgewicht te geraken, alvorens aan een maagballon te beginnen.


Wil JIJ Afvallen?

30-Dagen-Niet-Goed-100%-Geld-Terug-Garantie!

Deel dit met jouw vrienden, familie, kennissen, netwerk en iedereen waarvan jij denkt dat die er iets aan kunnen hebben. Of gewoon omdat je vindt dat hypnose een middel is om te bereiken wat we willen in ons leven c.q. het leven te kunnen leiden dat ons gelukkig maakt en waar we naar op zoek zijn.

Veel gestelde vragen over “AFVALLEN MET HYPNOSE” vind je: HIER

Veel gestelde vragen over de “HYPNOTISCHE VIRTUELE MAAGBAND” vind je: HIER

Voor vragen en opmerkingen: KLIK HIER

Protected by COPYSCAPE do not copy

Top