Is hypnose gevaarlijk?

Is hypnose “gevaarlijk”?

Afvallen Met Hypnose En De Hypnotische Maagband Doe Je Bij HypNObese. DÉ Hypnose Specialist Van Nederland en België. Snel En Veilig Naar Een Gezonde En Blijvende Gewichtsreductie.

Afvallen Kan Snel, Veilig En Voordelig Met HypNObese.
DÉ Hypnose Specialist Van Nederland en België.
Snel Afvallen Kan Écht! Ja, dat geldt ÓÓk voor JOU!

“Is hypnose gevaarlijk?” wordt mij wel eens gevraagd. 

Is hypnose “gevaarlijk”, is niet in drie woorden te beantwoorden. Maar op op zich is hypnose niet gevaarlijk. Als hypnose wel gevaarlijk zou zijn, zouden alle mensen die zitten te dagdromen of zich laten meeslepen door een spannend boek of wegdromen bij een romantische film of tijdens een autorit rijden op de “automatische piloot”  zich in gevaar bevinden. Nee, gelukkig is dat niet zo, want dat zou nogal een gevaarlijk wereldje worden.

Het gevaar van verkeerde suggesties.

Er schuilt wel gevaar in het verkeerd gebruiken en geven van onjuiste hypnotische suggesties c.q. hypnose-inducties. Ik zal je proberen uit te leggen wat ik daarmee o.a. bedoel. Neem als voorbeeld de suggestie: “Jij houdt niet van snoep!”. Deze suggestie maakt juist dat iemand aan snoep moet denken en dat deze persoon zijn lievelingssnoep in zijn verbeelding voor zich ziet. Daardoor wordt er het tegenovergestelde bereikt van wat er werd bedoeld. Het verlangen wordt alleen maar heviger. Want verbeelding is de taal van je onderbewustzijn! Waarschuwingen als: “hypnose gevaarlijk” zijn derhalve per definitie onjuist. Ondeskundige toepassing kan maken dat hypnose een tegenovergestelde (uit)werking heeft dan bedoeld en daardoor kan hypnose gevaarlijk worden.

Het onderbewustzijn wordt beïnvloed door visualiseren.

Als we iets zeggen en hoe we iets zeggen doet beelden ontstaan in onze verbeelding en fantasie. We visualiseren hetgeen er gezegd wordt in onze gedachten. Daardoor en daarmee ontstaat (tegelijkertijd) dat beeld ook tevens in ons onderbewustzijn. En nu komt het: jouw onderbewustzijn kent geen verschil tussen fantasie en werkelijkheid. De taal van het onderbewustzijn is niet het gesproken woord, maar beeldtaal. Jouw onderbewustzijn “denkt” en “communiceert” middels “plaatjes”. Derhalve is het ook zeer belangrijk dat personen die in hypnose willen gaan in beelden leren denken en hen dat wordt uitgelegd. Dat is ook de oorzaak dat personen die ervaring hebben met in hypnose gaan dat sneller kunnen dan onervaren personen. Zij visualiseren beter en sneller dan onervaren personen. Hoe echter je de suggestie(s) voor je ziet in je verbeelding, hoe beter je zult kunnen ontspannen. Hoe meer je jezelf leert snel en diep te ontspannen hoe sneller en dieper je ook in hypnose zult (kunnen) gaan. En hoe beter, mede door die diepere ontspanning en hypnose, de suggesties zullen doordringen tot je onderbewustzijn. Met een uiteindelijk beter “geherprogrammeerd” onderbewustzijn als resultaat.

Alles in de vorige alinea geldt ook voor zelfhypnose.

Elke vorm van hypnose is zelfhypnose. De hypnotiseur of hypnotherapeut is alleen maar een soort gids die je de weg wijst naar de hypnotische trance toestand. Hij faciliteert de mogelijkheden en omstandigheden om in hypnose te gaan. Het wel of niet in hypnose gaan bepaal je in veel gevallen zelf. Derhalve geldt altijd dat het in beelden (leren) denken essentieel is om in hypnose te gaan en daarvan de gewenste werking te verkrijgen. Dit geldt dus ook om zelfhypnose goed te leren toepassen (in elke gewenste situatie). Als je dat eenmaal kunt, zal je ook veel beter leren omgaan met tress, ergernis en alle andere emoties.

Simpele test ter bewijs dat visualiseren werkt.

Voor diegene die dit niet geloven hier een simpele proef ter bewijs:
Ga recht staan en houd je beide armen gestrekt recht voor je uit. Sluit je ogen. Stel je voor dat je in je linker hand een zware tot de rand gevulde emmer met water probeert op dezelfde hoogte rechtvooruit te houden, dus deze niet te laten zakken. Hoewel deze zwaarder en zwaarder voelt, niet laten zakken! Ogen dichthouden! In je rechter hand houdt je 20 lijnen vast met daaraan 20 met helium gevulde ballonnen die behoorlijk sterk omhoog trekken. Je voelt dat je linker hand door de zwaarte al begint te beven. Je hoort dat het water in de emmer begint te klotsen en over de rand op de grond klotst. Je hoort hoe het water op de grond uit elkaar spetterd. Je rechterhand begint ook moe te worden van het tegenhouden van die omhoogtrekkende ballonnen. Je rechterhand wil persé niet toegeven aan de balonnen die constant omhoog blijven trekken. Vasthouden! Sterk blijven! Links niet toegeven aan die zware emmer die loodzwaar omlaag trekt! En rechts niet toegeven aan die sterk omhoog trekkende balonnen! Zolang mogelijk volhouden! Als je het niet echt meer houdt en niet meer kunt volhouden: ogen open en kijk maar waar je armen zich bevinden. De meeste mensen zullen een verschil merken.

Goede hypnotiseur en “minder goede” hypnotiseur.

Een “minder goede” hypnotiseur of hypnotherapeut richt zijn suggesties c.q. hypnotische inducties op het probleem dat dient te worden opgelost! Terwijl een goede ervaren hypnotiseur of hypnotherapeut zich veel meer zal focussen op het uiteindelijk gewenste resultaat. Daartoe gebruikt hij directe en indirecte suggesties waarmee hij zal proberen de oorzaak of oorzaken van het ongewenste te achterhalen en de eventuele weerstand tegen verandering bloot te leggen. Met het uiteindelijk doel het onderbewustzijn dermate te beïnvloeden en te “herprogrammeren” dat het probleem verdwijnt c.q. de oplossing en/of het gewenste doel mogelijk wordt. Het blootleggen van de oorzaak of oorzaken van het probleem, ongewenst gedrag, ongewenste gewoontes, angsten, etc. is de enige juiste weg naar (de wortels van) dat probleem en de uiteindelijke oplossing c.q verandering. Zonder toegang tot en medewerking (krijgen) van het onderbewustzijn, zal een oplossing c.q. verandering nagoeg altijd tijdelijk blijken te zijn. Het zoeken (en kunnen vinden) van een goede c.q. voor jou(w probleem) de juiste hypnotiseur of hypnotherapeut is derhalve van essentieel belang om tot het gewenste blijvende resultaat te kunnen komen.

Dat gezegd zijnde wil ik een aantal problemen bespreken waar ik niet direct de handen van de meeste hypnotiseurs en hypnotherapeuten mee op elkaar krijg, maar die ik toch nodig vind te bespreken:

 • Veel mensen gaan naar een hypnotiseur of hypnotherapeut omdat ze lichamelijk ergens pijn voelen. Zij willen die pijn bestrijden m.b.v. hypnose. Hypnose kan dan vaak verlichting brengen of de pijn zelfs niet meer voelbaar maken. Echter: pijn is in veel gevallen een teken dat er ergens in het lichaam waarschijnlijk iets niet in orde is. Derhalve dient elke pijn lijdende persoon altijd zijn (huis)arts of medisch specialist te raadplegen en zich lichamelijk te laten onderzoeken. Als de medicus diagnosticeert dat er lichamelijk iets niet in orde is en stelt dat op enigerlei wijze medisch handelen nodig is, dient dat advies altijd te worden opgevolgd! Ook als door de hypnose de pijn niet meer voelbaar is.
 • Hoewel ik nagenoeg zeker weet dat ieder mens met een normaal stel hersenen en een gemiddeld IQ de macht heeft om zich tegen ongewenste suggesties te verzetten. Of uit hypnose te komen wanneer hem dingen worden opgedragen die in conflict komen met zijn geloof of geweten. Zeker als je daarbij bedenkt dat elke vorm van hypnose zelfhypnose is. Vind ik toch dat je je nooit moet laten hypnotiseren door een persoon bij wie  je twijfelt over zijn professionaliteit, integriteit, betrouwbaarheid, discretie, etc. Ook niet als de persoon waarbij je die twijfel hebt een gediplomeerde hypnotiseur of afgestudeerde hypnotherapeut is. Zoek dan verder tot je de voor jou juiste hebt gevonden. Zoals bij elk beroep zijn er verschillende niveaus van kennis en kunde
 • Laat je nooit hypnotiseren en doe ook geen zelfhypnose als je onder invloed bent van alcohol en/of geestverruimende en bewustzijnsverandering drugs. Je weet nooit in welke veranderde vorm van geestestoestand c.q. bewustzijn je terecht kunt komen en aan welke (waan)voorstellingen je (geest) wordt blootgesteld, noch welk impact deze op jouw geestestoestand kunnen hebben, welke onverwerkte gevoelens er boven kunnen komen, etc. Gewoon niet doen.


  Wil JIJ Afvallen?

  30-Dagen-Niet-Goed-100%-Geld-Terug-Garantie!

  Deel dit met jouw vrienden, familie, kennissen, netwerk en iedereen waarvan jij denkt dat die er iets aan kunnen hebben. Of gewoon omdat je vindt dat hypnose een middel is om te bereiken wat we willen in ons leven c.q. het leven te kunnen leiden dat ons gelukkig maakt en waar we naar op zoek zijn.

  Veel gestelde vragen over “AFVALLEN MET HYPNOSE” vind je: HIER

  Veel gestelde vragen over de “HYPNOTISCHE VIRTUELE MAAGBAND” vind je: HIER

  Voor vragen en opmerkingen: KLIK HIER

  Protected by COPYSCAPE do not copy

Top