Ben je tijdens (toneel)hypnose je wil kwijt en volledig overgeleverd aan de hypnotiseur?

Ben je tijdens (toneel)hypnose volledig overgeleverd aan de hypnotiseur?

hypnotiseur

Afvallen Kan Snel, Veilig En Voordelig Met HypNObese.
DÉ Hypnose Specialist Van Nederland en België.
Snel Afvallen Kan Écht! Ja, dat geldt ÓÓk voor JOU!

Kort antwoord: NEE! Hypnose leidt normaliter niet tot verlies van de controle over jezelf. De meeste toneel-hypnotiseurs, ook bekend onder de naam show-hypnotiseurs, bouwen een imago rond zichzelf op dat suggereert dat zij over unieke bovennatuurlijke krachten en gaven beschikken. Welke hem in staat stellen met slechts één indringende magische blik iedereen volledig willoos te kunnen maken en volledig in hun macht te kunnen brengen. Of met slechts één knip van hun vingers hele groepen mensen willoos en gehoorzaam te kunnen maken.

Een hypnotiseur met “bovennatuulijk gave” is een charlatan

Grote groepen mensen geloven ook echt dat een hypnotiseur een persoon is met bovennatuurlijke gave en krachten, omdat ze niet weten en begrijpen welke technieken hij gebruikt, maar ook omdat zij dat willen geloven. Het heeft iets magisch, iets geheimzinnigs en tevens iets spannends c.q. griezeligs. want het is toch eigenlijk best wel griezelig wat die hypnotiseur allemaal kan. En wat die hypnotiseur misschien wel allemaal tegen mijn zin met mij zou kunnen doen, brrrr.

Toneelhypnotiseurs zijn een soort acteurs die een kunstje opvoeren

Sommige hypnotiseurs gaan het na enige tijd van succes en vaak heel veel geld verdienen soms nog zelf geloven ook. Zij krijgen sterallures en verkondigen hun superioriteit dan nog zelfverzekerder en met nog meer bravoure. Zo’n hypnotiseur denkt: als al die mensen naar mij komen kijken en daar dan ook nog eens veel geld voor betalen moet ik wel iets speciaals zijn en echt speciale gave hebben. Maar het hele voorgaande verhaal kan worden samengevat in één woord: ONZIN.

Hypnose heeft niets te maken met bovennatuurlijke gave

Hypnose heeft niets met bovennatuurlijke dingen te maken en iedereen kan het leren. Uiteraard heeft ook hier, net als bij elke andere vaardigheid, de een er meer aanleg voor dan de ander. Dat de mensen die een hypnose show bezoeken denken dat de hypnotiseur een of andere onverklaarbare bovennatuurlijke gave heeft, heeft wel een heel groot voordeel voor die hypnotiseur en dat maakt zijn werk, want dat is het gewoon, een heel stuk makkelijker voor hem. Doordat de mensen verwachten dat het gaat lukken wat die hypnotiseur (met ze) gaat doen, is de kans heel groot dat het ook daadwerkelijk gaat lukken.

De showhypnotiseur “sorteert” vooraf de kandidaten uit het publiek

Maar als een hypnotiseur geen bijzondere krachten en bovennatuurlijke gaven heeft, hoe komt c.q. kan het dan dat iedereen al die belachelijke dingen doet die hij hen opdraagt en dat zij zo met zich laat sollen en voor gek laten zetten op het toneel? Wel dat komt door de volgende redenen: vóórdat de show begint, heeft de hypnotiseur een aantal vroeg aanwezige personen gevraagd of zij willen meedoen met een “interessante test“ of “persoonlijkheidstest”. En dat is ook een test, maar veel meer voor de hypnotiseur zelf dan voor de personen die eraan meedoen. Hij test daarmee namelijk ongemerkt wie van die deelnemende personen er wel en wie niet sterk suggestief en (daardoor) gemakkelijk te hypnotiseren zijn.

Hoe test en sorteert de showhypnotiseur de kandidaten vooraf?

Dikwijls is die (“sorteer”)test de opdracht dat alle testpersonen hun beiden handen, met de vingers heel stevig in elkaar gestrengeld, zo stevig en krachtig mogelijk samen moeten knijpen. Door dan gerichte suggesties te geven, zal het een aantal van die testpersonen dan niet meer lukken om hun handen van elkaar los te krijgen als de hypnotiseur hen vraagt dat te doen, zonder de hulp van die hypnotiseur. “Ze zitten met onzichtbare onlosmakelijke lijm aan elkaar gekleefd”. De testpersonen die de handen wel zonder zijn hulp los van elkaar en uit elkaar krijgen, worden bedankt voor hun deelname en mogen alvast vertrekken.

De showhypnotiseur prepareert zijn kandidaten voor de show

De testpersonen die hun handen niet los c.q. uit elkaar kunnen krijgen, mogen blijven “om geholpen te worden met het losmaken”. Hiermee is het werk van de hypnotiseur al voor 95% gedaan en voorbereid. Hij helpt die mensen weliswaar met het losmaken van hun handen, maar geeft hen tevens posthypnotische suggesties om op een bepaald teken van hem, bv. als hij met zijn vingers knipt of als hij zacht in hun gezicht baast of bij het horen van een bepaald woord bv. “slaap!!!”, die personen weer onmiddellijk in dezelfde hypnotische trance terecht komt als toen deze de handen niet meer los konden maken. Alsook om zich “vrijwillig” te melden als hij de zaal vraagt wie vrijwillig zijn assistenten willen zijn bij de show.

De showhypnotiseur zet je alleen voor aap als jij zo dom bent je vrijwillig aan te melden

Dus deze personen hebben dan tevens “het geluk” dat ze later op het toneel “vrijwillig” voor aap worden gezet. Nu zul je zeggen: ja maar, je kan toch altijd stoppen. Ja daar heb je gelijk in. Maar… er spelen nog enkele andere factoren een heel belangrijke rol. Namelijk, de eerste de beste die tijdens de show niet functioneert zoals de hypnotiseur dat “hypnotisch afdwingt”, wordt met precies gekozen en van te voren ingestudeerde opmerkingen en beledigende teksten ten overstaan van de hele zaal belachelijk gemaakt, en dan meestal meteen van het toneel gestuurd met nog enkele schampere en belachelijk makende opmerkingen erachteraan als hij/zij naar zijn plaatst terugloopt. Hierdoor voelt deze persoon zich voor schut gezet voor de hele zaal en natuurlijk ook voor de personen waarmee hij samen naar de voorstelling is gekomen. 

De showhypnotiseur oefent psygische druk uit door “niet-functionerende” kandidaten belachelijk te maken voor alle aanwezigen

De op het podium (achterblijvende) personen willen niet eenzelfde gênant lot ondergaan c.q. afgang meemaken en werken dan maar braaf mee om dat te voorkomen. Daarnaast is er hele grote “sociale groepsdruk”. Waarmee wordt bedoeld dat de “vrijwillige” assistenten geen spelbederver willen zijn en het leuke avondje van al die mensen in de zaal niet willen bederven (door niet met het spel mee te spelen en zo de show te laten mislukken en de sfeer te verpesten). Die achterblijvende personen voelen een soort groeps- en verwachtingsdruk die wordt opgebouwd door de hypnotiseur (en vanuit de toeschouwers in de zaal) om te doen wat hen wordt opgedragen en doen dan maar mee aan het spel om dat ze voelen dat dat van hen verwacht wordt en zij niet de enige willen zijn die niet meespeelt met de illusie. Want dat is een hypnose show grotendeels: een grote illusie en niets anders.

De show-hypnotiseur en de echte serieuze hypnotherapeut hebben niets met elkaar gemeen

Ik denk dat je nu begrijpt dat je toneel-hypnose en serieuze hypnose in de vorm van hypnotherapeutische toepassingen niet met elkaar mag/kunt vergelijken en waarom die “vrijwillige” assistenten het spel van illusie zo braaf meespelen. Bovendien is het ook nog eens zo dat er nu ook weer geen al te verschrikkelijke “hypnotische suggesties” aan de “vrijwillige” assistenten worden gegeven. Een zure citroen zoet vinden smaken, als een kip kakelend rond huppelen, een cijfer niet meer weten, een woord niet kunnen uitspreken, etc. is niet iets schokkends waarvan je wakker hoeft te liggen. Het is belachelijk en als zodanig ook bedoeld: het betalende publiek moet zich amuseren en lachen. That’s all… En dan wordt meestal ook nog de act opgevoerd met de tussen twee stoelen liggende/hangende persoon waar de hypnotiseur kort op gaat staan. De “vrijwillige” assistenten die braaf meedoen met het spel en zich gedragen als “willoze marionetten”,  hebben achteraf altijd ook nog eens een gemakkelijk excuus als mensen vragen waarom heb je je zo belachelijk gemaakt: ik was onder hypnose, ik wist van niks, ik kon er niets tegen c.q. aan doen dus de hypnotiseur is het schuld, ik herinner me niet wat ik heb gedaan, ik hoorde alleen de stem van de hypnotiseur en weet alleen nog dat ik moest doen wat de hypnotiseur zei, etc.

Showhypnotiseurs hebben vaak eigen “vrijwillige kandidaten” in de zaal

Daarnaast is er nog een “trucje” dat sommige show-hypnotiseurs graag toepassen. Zij hebben enkele helpers/medewerkers in de zaal zitten die bij de act horen. Deze komen mee het podium op als hij “vrijwilligers” vraagt zich te melden. Deze meestal twee of drie personen krijgen als eerste enkele opdrachten die ze natuurlijk naar volle tevredenheid van de hypnotiseur en de zaal uitvoeren, en bouwen daarmee al de druk op de andere “vrijwilligers” op om het spel (ook) mee te spelen. Je ziet het is net als met goochelen. Als je de truc kent, zeg je teleurgesteld: was het dat, is dat alles? Helaas is het wel zo dat toneel-hypnose bepalend is geweest voor het slechte imago dat hypnose bij de meeste mensen heeft, helaas ook de serieuze klinische en therapeutische vormen van hypnose. Helaas leven bij 99,99% van de mensen totaal verkeerde ideeën over over hypnose. Maar buiten show/toneel-hypnose en de show-hypnotiseur die van normale mensen paljassen wordt maakt, hebben ze nooit iets anders van hypnose gezien. Dus dat er bijna alleen verkeerde ideeën leven  is heel jammer, maar wel begrijpelijk. Gelukkig weet jij nu wel hoe het precies in elkaar zit en kun jij daar je voordeel mee doen. 


Wil JIJ Afvallen?

30-Dagen-Niet-Goed-100%-Geld-Terug-Garantie!

Deel dit met jouw vrienden, familie, kennissen, netwerk en iedereen waarvan jij denkt dat die er iets aan kunnen hebben. Of gewoon omdat je vindt dat hypnose een middel is om te bereiken wat we willen in ons leven c.q. het leven te kunnen leiden dat ons gelukkig maakt en waar we naar op zoek zijn.

Veel gestelde vragen over “AFVALLEN MET HYPNOSE” vind je: HIER

Veel gestelde vragen over de “HYPNOTISCHE VIRTUELE MAAGBAND” vind je: HIER

Voor vragen en opmerkingen: KLIK HIER

Protected by COPYSCAPE do not copy

Top